måndag, 07 november 2016

Hur ska man börja med sömnad?

avatar

Hur skall man börja med sömnad av kläder? Här kan följa några enkla tips. :blush:

Maskin:
En bra symaskin är väldigt bra att ha. Som har elastisk söm eller tre stegs zicksack är väldigt bra om du ska sy i trikåer eller stretchiga tyger.

Verktyg:
Ha rätt nål till rätt material. så som om du ska sy i trikå ska du ha en jerseynål som är för strechiga tyger.
En bra sax som du endast har när du klipper tyg.

Mönster:
Du kan alltid börja med något lätt mönster. Bästa tycker jag är hallonsmulandesigns mönster.

Tråd:
I de färger du använder

Band:
Kantband om du ska göra kläder i respektive material
Mudd för byxor och ärmar

lördag, 05 november 2016

Lösenordsskyddad: Vad händer….?

avatar

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

onsdag, 11 maj 2016

Förr eller senare exploderar jag av John Green

avatar

Titel: Förr eller senare exploderar jag
Författare: John Green
Antal sidor: 307
Förlag: Månpocket
Isbn:9789175032573

Handling: Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig – det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.

Mina tankar om boken: En väldigt vacker men fruktansvärt sorglig bok om cancer. En gripande historia om livet. Jag har sett filmen och älskade den och visste att jag skulle gilla boken.

onsdag, 11 maj 2016

Stickningen

avatar

Tjingeling.

Jag har tänkt över mitt beslut. Har grunnat ett tag på det. Men har nu beslutat hur jag ska göra.. Jag har beslutat att lägga ner stickningen och lägga tiden på sömnad av kläder istället. Så nu har jag lagt ut alla mina stickgrejer till salu. Som finns i gruppen ”Garnlådan” på Facebook. Hoppas jag blir av med allt kvickt..!!!

Det är garn, stickor och tillbehör.

https://www.facebook.com/groups/202835739772503/?fref=ts

onsdag, 11 maj 2016

Cinder och Scarlet av Marissa Meyer

avatar

Titel: Cinder
Författare: Marissa Meyer
Antal sidor: 326
Förlag: Modernista
Isbn: 9789176450895

Handling: Människor och androider trängs på de stökiga gatorna i Nya Beijing. En dödlig pest plågar befolkningen. Från rymden övervakas de av ett hänsynslöst månfolk, som väntar på att sätta sina planer i verket. Ingen vet att Jordens öde hänger på en enda flicka…
Cinder, begåvad mekaniker till yrket, är en cyborg. Hon är en andra klassens medborgare med ett mystiskt förflutet, vars styvmamma klandrar henne för hennes styvsysters sjukdom.
Men när den snygge prins Kai kommer in i hennes liv upptäcker hon plötsligt att hon hamnat mitt i en intergalaktisk kamp och dragits in i en förbjuden attraktion.
Cinder slits mellan plikt och frihet, lojalitet och förräderi, och tvingas nu att gräva fram hemligheter om sitt förflutna om hennes värld ska ha någon framtid.

Mina tankar om boken: Den första delen går inte att lägga ifrån sig. Så fort du satt händerna i en så måste du fortsätta o läsa.
futuristiska versionen av Askkungen

____________________________________________________________________________

Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Antal Sidor: 374
Förlag: Modernista
Isbn: 9789176453124

Handling: Andra boken i The Lunar Chronicles!I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom och han till henne.Scarlet är en futuristisk version av sagan om Rödluvan. Ett oförglömligt äventyr i en värld befolkad av människor, cyborger och androider.

futuristiska versionen av Rödluvan

Mina tankar om boken: Åh denna är så bra så jag ser fram emot nästa del och fjärde när den kommer ut på svenska.

onsdag, 11 maj 2016

Stad av skuggor by Cassandra Clare

avatar

Titel: Stad av skuggor
Författare: Cassandra Clare
Antal sidor: 526
Förlag: Bonnier Carlsen
Isbn: 9789163884375

Handling: Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv.
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en ”kille”. Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna.
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst …

Mina tankar om boken: Åh vad jag älskade denna boken. Gillade inte filmen men älskar serien. Så ser fram emot fortsättningen.

onsdag, 11 maj 2016

Istvillingar av S. K. Tremayne

avatar

Titel: Istvillingar
Författare: S.K Mayne
Antal sidor: 350
Förlag: Lind Co
Isbn:9789174614909

Handling: Lydia och Kirstie är enäggstvillingar – sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.
Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen.
Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare – hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.
Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie – eller är det Lydia – bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah – vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?

Mina tankar om boken: Jag gillade boken, även om den var sorglig det som hände deras dotter. En läsvärd bok. Men irriterade mig på att hon inte kunde veta vem som var vem av hennes döttrear.

lördag, 23 april 2016

Room av Emma Donoghue

avatar

Titel: Room
Författare: Emma Donoghue
Antal sidor: 383
Förlag: Lind Co
Isbn: 9789174615579

Handling: Jacks hela värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är Jacks och hans mammas fängelse, och det är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer den man som handlar mat åt dem och som gör saker med mamma som Jack inte förstår.
I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås …

Mina tankar om boken: Det var väldigt överaskande att man fick läsa ur Jack´s perspektiv. Det var en väldigt bra bok att följa med på resan men dock var den lite för lätt att läsa..
Den har även titeln inlåsta.

Trailer på filmen:

lördag, 23 april 2016

Beautiful Creatures; Mörka drömmar, Livsfarlig kärlek

avatar

Titel: Beautiful Creatures; Mörka drömmar, Livsfarlig kärlek
Författare: Kami Garci & Margaret Stohl
Antal sidor: 528
Serie: Beautiful Creatures bok 1
Företag: Bokförlaget Semic
ISBN: 9789155258986

Handling:
En förbannelse, ett val, två öden ? När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta ? Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

Mina tankar om boken:
Denna bok blev jag helt fängslad av och bokens magi. Men gu jag gjorde inget annat än läste ut denna boken, på endast 3 dagar. Den är väldigt lättläst så enda som var svårt att läsa det var när min misse ville lägga sig i boken. Han kanske oxå ville läsa boken. Jag har inte läst så många böcker där det är en manlig i huvudrollen så det var lite annorlunda. Jag rekomenderar boken. För den är väldigt bra och läser du den kommer du inte ångra dig.. Jag kunde inte släppa boken så bra var boken Jag fastnade redan efter några sidor i boken. Jag älskade boken så jag ser fram emot fortsättningen.

Bjuder på en trailer på filmen:

måndag, 18 april 2016

Grey av E L James

avatar

TITEL: Grey- Femtio nyanser enligt Christian
ORIGINAL TITEL: Grey
FÖRFATTARE: E L JAmes
GENRE: Erotic, spänning
SPRÅK: Svenska
ANTAL SIDOR: 584
ISBN: 9789113071336
INGÅR BOKEN I EN SERIE?VILKEN DEL? En fristående bok till femtio nyanser trilogin.
EGEN BOK? LÅNEBOK? Egen
NÅGOT DÅLIGT I BOKEN? Näe verkligen inte
EN KORT RAD OM HANDLINGEN: Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastacia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han tidigare aldrig ens varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rätt in i hans iskalla sårade hjärta.

Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom?
SÅ HÄR TYCKTE JAG OM BOKEN: Boken var mycket bra och spännande. En riktig bokslug och en bladvändare. Jag skrattade och fnittrade när jag läste denna boken oxå. Bra och rolig. Rekomenderas starkt.

 • Besökare

  Totalt:
  Månaden:
  Veckan:
  Idag:
  Nu:
 • ...


  Mer Trafik
 • posie