onsdag, 15 november 2017

Audrey in unst – FO

avatar

ÄNTLIGEN ÄR JAG KLAR :blush: men Audrey. Saknas bara knappar men då jag inte har en enda knapp hemma då jag gav bort de jag hade då de aldrig kom till användning. Men skall dra upp i knappshoppen vid löning. Och då kommer detta inlägg uppdateras med en bild där knapparna sitter i.

Sen kan jag tipsa om ni som gillar sockboken, vantboken av jorid Linvik så har hon en adventskalender där ledtråd 2 har släppts så tredje släpps den 20e så du hinner fixa garn om du vill haka på. Mönstret är nog på norska. Men det är ju nästan som svenska. Har stickat på norska innan. :hmm: så inga problemas där inte. Jag har beställt hem garn borde komma idag. Idag börjar jag på ett par vantar men kan ej lägga upp den här på bloggen, pga av det är en julklapp och därmed kommer jag skjuta fram inlägget till julafton. Då min blogg är kopplad med facebook, twitter och andra sociala medier :skrattar: . Så vill jag inte att det skall komma ut och att personen ser sin juleklapp.

Material:
Garn:
4,4n Drops Flora

Stickor:
DPN: 3,0mm & 2,75mm
Rundst. 3,75mm , 3,5mm & 3,25mm
8 knappar

Mönster : Audrey in unst

söndag, 12 november 2017

Stickgrunks bra ha

avatar

En lista på bra ha saker vid stickning :glad:

Garnvinda om du köper garn på härvor så kan du nysta bara koppla ihop med nystmaskinen. Så slipper du ha härvan runt benen eller en stol.

Nystmaskin så du får fina nystan när du nystar upp härvor, bara koppla ihop med garnvindan.

Mått band är oxå bra ha .

Sen när du stickar , så kan du behöva varvräknare så du håller reda på varven. Jag har en med LED :love: och jag älskar min. Då den har belysning ifall det är skumt. Finns i olika utföranden men denna kan man ha på fingret men det klarar jag inte av för den e då bara vägen så har den sidan av mig när jag stickar och den är suverän. :blush:

Stickmarkörer e ett måste när du ska hålla reda på raporter, ökningar och annat viktigt.


Stickmått, denna mäter även stickorna om de skulle vara så trycket försvinner med tiden. från 2mm-10mm plus den mäter även stickfastigheten.


Garnfördelare när du stickar med fler färger finns i olika utföranden.

Stoppnål min e i plast. När du skall fästa trådar.

Så där har du en lista, på sådant jag tycker e behövligt att ha..

blockningsplattor tex pusselmatta, lekplatta för barn, yogamatta, etc
blockningsvajrar med extra t pins
strumpstickor köp de stl du använder o behöver du annan stl så köp då. Jag har zing 15cm o älskar dem då varje stl har sin färg så ser det ut som en regnbåge i din förvaring
rundstickor i olika storlekar och längder finns set man kan köpa .

Uppdateras när jag kommer på mer

onsdag, 08 november 2017

Stickböcker

avatar

Här kommer jag lägga till en lista på bra böcker och ha om du stickar :love:
Listan kommer att uppdateras när jag väl kommer på fler som jag har kikat i och kanske köpt hem.
:blush:

Titel: The big book of knitted mittens
Författare: Jorid Linvik
Adlibris / Bokus

I den engelska versionen innehåller den 45 olika vantmönster, men den finns även som en svensk utgåva.

Titel: Stora vantboken
Författare: Jorid Linvik

Adlibris / Bokus

Jag själv köpte den engelska versionen, då det e ett par vantar i den som jag vill göra som ej finns med i den svenska. Plus att man får 5 mönster mer i den engelska. :glad:

Titel: Stora sockboken
Författare: Jorid Linvik

Adlibris / Bokus

Denna bok finns även som engelsk utgåva (The big book of knitted socks) Men när man ändå får lika många mönster i den engelska versionen som i den svenska, så är det bara onödigt. Det är 45 mönster på olika sockor att sticka. Bara välja o vraka så har du en hel låda strumpor till slut.
JAg köpte den svenska, från ett barn som sålde jultidningar.

Titel: Sticka varma vantar, sockor och mössor
Författare: Jenny Alderbrant

Adlibris / Bokus

En mycket bra bok med lite roliga mönster på vantar, sockor och mössor. Det finns även en grupp på facebook som heter ” sticka med jennypenny” där kan man dela , fråga eller annat smått o gott om just hennes mönster.

Titel:
Författare:

Adlibris / Bokus

Som sagt listan uppdateras när jag provar ny bok.

måndag, 06 november 2017

Tema: Drömmar och mål

avatar

Tänkte börja skriva lite på detta inlägg som hör till denna veckas temainlägg :cool: .

Vi alla har olika drömmor och mål här i livet, och det är ju toppen sen är det ju att nå dessa mål. :love:

Temainlägget som Eva och jag gör några gånger så hon kommer in i att blogga. :upponer: Skall handla om våra drömmor och mål med både kosten och dagliga livet. Och hur skall vi göra för att nå dem. Det är alltid lätt och sätta sina mål men det är aldrig lätt och nå dem om det rör sig om att tex vara sockerfri trots man är sockerberoende, för att ta man inte tag i sitt beroende så kommer man tex inte att lyckats med det målet.. :hmm:
Vi skall även sätta tre mål som vi vill må. :glad:

Mitt första mål är ju att kunna gå in i en affär utan att frossa en hel korg från gottehyllan. Och än så länge går det hur bra som helst tack vare jag handlar online för att se en bild på en godis är inte samma som att gå in i butiken och kika på en godis, för då skriker hela hyllan på mig KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖP MIG OCH MÅNGA AV MIG . Men jag har lärt mig man kan unna sig saker utan att behöva ta vid godis. Då går man ju upp+ de kilorna och de välmåendet man har åstadkommit. Och de vill man ju inte. Jag blir fruktansvärt arg :arg: på mig själv och väldigt besviken om jag gör det :besviken:
Så enklase är ju att bara försvinna från den hyllan och ta till sådana tricks som man inte frestas av. :glad:

Mitt andra mål kan jag inte skriva fullt ut pga finns folk som inte skall veta. Men ni som vet , vet reglerna :utropstecken: . Men det skall väl gå en vacker dag. Och det är inte roligt varje gång när man bara vill släppa allt och skita i vilket typ. :nedstamd: Men som tur så har jag min make som får mig hålla humöret uppe. Och då har jag stickningen till hjälp, den får mig på andra tankar och då tänker jag inte så speciellt mycket på det området och syndromen. Utan perioden och de kvinnliga sidorna känner man sig som en karl. Jag har mustasch och det får mig känna mig så otrygg i min egna kropp. Plus man känner sig så ofräsch så det skriker om det. :blah:

Mitt tredje mål.. det måste vara försöka hålla mig till kosten, och att inte komma in i depressionsdepåer pga av Poltycystiskovariesyndrom . För det suger verkligen. Ibland känns det varför gör jag detta för, och ibland nu j*vlar ska jag kötta röven av mig på gymmet. :doh: Vett i tusan vad det kan bero på.. Men bara tänka på annat och har maken till hjälp trots han har sina svårigheter så finns han ALLTID för mig :hjarta: :love: Vad hade jag gjort utan honom. Hade inte kunnat tänka mig ett liv utan han, för han finns där när jag väl behöver det. Trots mina smärtor som går mig på nerverna så finna han där :love: :blush:

Så det är vad jag siktar på och en vacker dag ska jag verkligen inte tänka på det som har inträffat på varför jag är i denna sits. Det är inte dom som får sota för det utan det är jag som får kämoa som en :djavul: dåre helt enkelt. Näe inte är de dem.. Hade jag kunnat hade jag spolat tillbaka tiden och inte lyssnat. Hade bett dem hålla käften. :upprord:

:hjarta: :hjarta: :hjarta: :hjarta: :hjarta: :hjarta: :hjarta:

Ikväll blir det en film med maken i mitt liv. :hjarta: Och helt enkelt bara ta det lugn vi två :love: I helgen har det varit rätt lungt här hemma. Har inte svarat på några samtal eller något även om det inte är någon som hör av sig. I deras ögon är jag ett bortglömt fall. På söndag skall vi hem till svärmor iaf . Hon har bara bjudit hem oss. Skall bli trevligt. :love: Ingen speciel lång väg dit en bussresa på 40 min ca. Till den by vi bodde innan. :hmm2:

Har stickat lite på min Audrey idag, har gjort klart ena ärmen. Blir så fin. Men får nog inte rätt färg när jag lägger ut den på bloggen pga det är relativt mörkt ute nu för tiden. Så till våren får jag nog gå ner på stranden och ta lite foton men de projekt jag inte har fått speciellt bra bilder på. så ni får se hur snygga de verkligen är.

Får se vad det blir för film med maken, fryser som värsta kossan :ugh: men maken får värma mig. Har frysit ett antal dagar och det släpper aldrig trots en varm dusch. Hoppas min paket kommer från pafym denna vecka. Förnyade lite sminsk då mitt är väldigt gammalt gick ut april i år. Men den sidan jag länkade precis är betydligt billigare än kicks och andra butiker. Jag beställde creme ögonskugga 2 olika färger, foundation, puder, mascara utan fibrer, ögonbrynspenna, och de kostade mig ca 500kr. hade typ betalt det dubbla i butik. Så gå in där. :blush: Använde kajal innan men kan ju inte det längre pga jag använder kontaktlinser och då skall man INTE lägga någonting på vattenlinjen.

Nu har jag haft Biofinity Toric i ca 1 år och jag säger det är lika bra som de förra jag hade men BILLIGARE. Hade Air optix for astigmatism Dessa var helt underbara, men torkade inte ut som Biofinity gör mot kvällen. Men en bra linsvätska och lite ögondroppar så funkar de kanoners :blush: så jag byter nog inte.. Plus jag sparar lite pengar oxå. Brukar jaga prisrabatter förra askarna gav jag 200kr för 12 linser 6 månaders tid då jag har två olika styrkor och parametrar. :glad: De kallar jag för fynd. Går man bara in på pricerunner tex så hittar man massor.

Trots vi var trötta idag så körde vi ändå en timmes träning idag. :glad: det är liksom bara kötta och köra på. Och när vi kom ut därifrån så var vi inte trötta längre. Maken fick även sitt godispaket från irland idag från en swap-bot swap där jag är kordinator för. Då jag inte äter godis så tänkte jag göra han lycklig. :love: Blir lite tända ljus med filmen ikväll. :hjarta: :blush: :love:

Nu får det nog avrundas här, nu ska jag njuta av min man och mina pälsklingar :hjarta:

Men här har ni en länk med ketomat recept.. :blush:

lördag, 04 november 2017

November sticksug

avatar

Ja då kommer NOVEMBER STICKSUG dock nästan samma som sist

1. Safran Cardigan Tänkte göra denna till min vän´s dotter. Blir nog i stl 80 Och sen gör jag en i stl 56 eller 62.
Mönstret kostar men det är inte många kronor. :tunga: Mönstret e köpt och garnet finns hemma. Så denna påbörjas efter Audrey

2. The Peacock´s Tale En fantastiskt fin sjal, då ska man plutta dit massa pärlor i spetsstickningen. Detta är även ett betalmönster. :cool: Påbörjas efter det som ligger i kö.

3. Fiddlehead mittens Jag har redan detta mönster i min ägo, men kostar heller inte så mycket. Men har gjort dessa innan till Danne´s bror. Men detta är underbart fina. Tänkte göra dem till maken min. :hjarta:

4. Gudrun Feminina vantar. så fina, de finns på svenska dessutom. Mönstret kostar här oxå. Men vad gör de..

5. Exploration station En mycket fin sjal som jag tänkte göra till mig och en till min vän. :blush: Gör hennes före min eller så kör jag båda samtidigt.

6. Symphony socks Och dessa sockar är bara så underbara. Med pärlor dessutom får bli i rosa..

Det får vara allt denna gång till nästa lista..

lördag, 04 november 2017

WIP- Audrey in unst

avatar

:forvirrad: Blev riktigt irriterad på dessa wrap and turn i början då min sticka var alldeles för lång och strumpstickorna hatade jag så jag fick byta till en 0,5stl mindre men tur som sjutton att det inte synts då jag stickar lite lösare då..

Men det börjar gå mot slutet nu :blush: ja det är ju inte hur mycket som helst kvar . Dock är denna koftan en 3/4 ärmad kofta men lite väl kyligt i mitt tycke på hösten etc. så för min del blir det en långärmad :cool: Även om bilden inte gör sig rättvis :hehe:

Men här hittar ni mönstret -> AUDREY IN UNST <-
Mönstret kostar 66kr , men det är det värt. det är inte mycket pengar alls.

Jag har BOJKOTTAT DROPS MÖNSTER FOREVER. pga att de bara stjäl mönster från andra.. Tex som majas mammelucker kunde de inte knapa ihop ett eget utan sno hennes mönster .. det är rena rama idioti. hade jag kunnat hade jag även droppat deras garn men idag kan jag inte. men garnet är annorlunda än deras mönster . SÄG NEJ TILL DROPS MÖNSTER!! :DJAVUL: :DOD:

Som vanligt finner ni mig på RAvelry som Mrs120512

lördag, 04 november 2017

Wienernougat

avatar

:love: :blush: :cool: :hjarta:

Livsfarligt goda. :love:

Jag hittade ett recept på nätet men jag gjorde om de lite pga så onödigt att öppna en ytterligare burk och tar 20g ur den. O sen kanske man inte äter mer mandelsmör och då är det som att lägga plånboken i hålet på ett utedass. Nej tack då gjorde jag om en det istället. :glad:

Ingredienser:

100g mandelspån
160g Sockerfri choklad tex Nick´s
180g mandelsmör (använde kung markatta)
1 tsk smör

1. Rosta mandelspånen lite lätt.
2. Smält chokladen över vattenbad eller på spisen på svagvärme.
3. Tillsätt mandelsmöret och mandelspånen . Tills allt blivit en smet rör ner smöret .
4. Klä en sockerkaksform(avlång form) och häll ner smeten och tryck ut i formen så det blir jämt.
5. Låt stå i kylen i minst 2h och skär upp i lagom bitar.

Jag fick ut minst 40 bitar på min. Så det är de jag räknar ut på kh intag per bit. Men för att få rätt ta 62,6kh dividerat med antal bitar du får ut. så får du ditt kh per bit

Antal kolhydrater i hela satsen = 62,6kh
Antal kolhydrater per bit 1,6kg per bit.

Dessa kommer jag göra fler gånger.

Länkar produkterna jag har använd nedan. :tunga:
MANDELSPÅN
MANDELSMÖR
NICKS CHOKLAD Köpt 2
SMÖR

lördag, 04 november 2017

Teadventskalendern

avatar

Ja då har jag fått hem min teadventskalender inför December. Finns även en med kaffe. Men vågade inte köpa den med kaffe ifall jag inte gillar det :blush:


Ett nytt te varje dag ända fram till julafton :blush: :love:

Här bland annat kan man köpa dem.

* Little smultron här köpte jag min ->TEKALENDER<- & ->KAFFEKALENDER<- jag länkar båda :love:

 • * Nabo ->KLICKA HÄR<-
 • *Designtorget finns den även på ->TEKALENDER<-
 • lördag, 04 november 2017

  Tema- Varför?

  avatar

  Ja då var det Eva´s tur att bestämma temat för denna vecka.

  Det skulle handla om varför vi äter LCHF och hur vi tänker om maten.

  Jag äter som sagt mer ren mat än vad Lchf är , så kallad ketogen kost. Om du vill veta mer om det så ->KLICKA HÄR<- :cool:
  Så det är ren mat som gäller för mig, för att jag ska kunna normalitisera min PCO-S :blah:

  Maten är den som ger mig bränsle för att orka träna och må fysikt så bra jag kan. Trots jag blir deprimerad men det har o göra med syndromen så går mig på nerverna ibland. För man tänker ju varför kan alla andra få perioden att funka men inte jag. Känner mig som värsta mannen i huset. :nere: Så det suger verkligen arslet av sig. Men jag försöker ha hoppet uppe men det e inte lätt varje gång.

  Så hoppas nu bara kosten driver fettet åt fanken. för man känner sig som värsta buffeln med den stora kulan på magen. :nere:
  Inombords mår jag så jäkla bra när jag går på ketogen kost :blush: skulle inte byta bort en dag. Men sitter du o funderar vilken diet du skall gå på. Så rekomenderar jag Lågkolhydratskosten via lchf eller keto. Då du får äta dig mätt, du bantar inte och det är ingen diet utan livsstil. för den dagen du e mål kan du slänga in lite extra kolhydrater om du känner för det o äta mer liberalt för att sedan ha en bra livsstil. och äta god mat :blush:

  Så jag som är sockerberoende e ketokosten ett ultimatum för att jag inte skall falla i sockerfällorna. O behöver jag så finns FAA till hjälp. De har sina möpten via IRL, skype eller telefon så det är bra även om just du har en bit att ta dig. :love:

  Kan även tipsa om SS podden (sockersystrar) Med My aka Lchfingenjoren och Ann-Ida aka frontallobskallops på instagram. För den är bra och hjälper mig mot mitt mål..

  Aja det får vara allt för denna gång och detta tema..

  Vill du komma igång , självklart hjälper jag dig :love:

  tisdag, 31 oktober 2017

  Julklappswappen

  avatar

  Jag och Eva gör en tomteswapp i år som går ut på :blush:
  * skicka en önskelista till vardera
  * köpa från listan för minimum 250kr
  * blogga om det
  * inte öppna innan julafton
  * plus en fem lista på saker vi vill sticka/virka under 2018

  Det är som hemliga tomteswappen fast endast emellan oss.

  Jag ska bara sy klart en tröja och ett par baggy byxor innan jag skickar iväg mitt och det blir typ en månad innan vi sa vi skulle skicka. Men det blir roligare när man ska försöka hålla fingrarna i styr. :love:

  O när man får från henne skall man blogga igen om det och alla poster skall vara med BILD Och när man sen har öppnat på julafton och hoppningsvis efter Kalle Anka. :blush: Så får man blogga och man ska självklart länka i posterna. :cool:

  Det får vara allt denna gång :blush: