lördag, 26 april 2014

Femton frågor

Jag fann dessa frågor på en blogg så jag tänkte själv göra dem :) :hjarta:

1. När började du läsa böcker?
JAg började läsa böcker redan i grundskolan. Och sen dess har det bara växt men hade en liten paus period pga flytt och allt annat som hände emellan livet. men nu är jag i farten igen. som en boknörd :blush:

2. Vilken är din favorit genre?
Favoriterna är ju Deckare och Science fiction och även lite fantasy. En bladvändare är mina bästa det är där man inte kan lägga ifrån sig boken.

3. Var brukar du köpa dina böcker?
Jag köper ALLTID böcker ifrån Adlibris För man får bäst service där. Och vanlig fysisk butik är alldeles för dyra. Köper jag inte böckerna så lånar jag dom på Biblioteket.

4. Går du till något bibliotek och lånar böcker?
JA det gör jag. Dock har jag 4 bibliotek i min ort. Dock har jag tillgång till måna andra bibliotek i nv skåne. Har mitt bibliotek inte det så reserverar jag så jag kan hämta ut det här. Men har jag inte möjlighet att köpa boken så blir det låna.

5.Har du någon speciell plats där du läser?
Ja är det fint väder ute så kan jag gå ut till parken och sätta mig och läsa. Men är det för kallt men går att sitta ute och läsa så sätter jag mig på Balkongen annars sitter jag och läser i soffan. Kan ibland läsa i sängen.

6. Vilken är din favoritbok?
Oj jisses vad svårt. Men en så klar favorit bok är Teresa coopers bok inspärrad. och Hypnotisören av Lars Kepler. Men det finns så många men det finns även första boken av Mons Kallentoft den fastnade jag vid dom fyra första tyckte jag var bra sen blev dom bara sämre.

7. Vem är din favoritförfattare?
Stephanie Meyer, Veronica Roth, LArs KEpler, George R.R Martin är bara ett axplock

8. Har du en bokblogg där du recenserar böcker?
JA , men inte helt 100% recension av böcker. Då jag vill att folk själv ska uppfatta sin handling. Och jag skriver bara vad jag tycker och tänker om boken.

9. Hur länge har du bloggat på din bokblogg?
Har haft en annan bokblogg där bloggade jag ett antal år då jag inte kunde flytta den till mitt domän eller webhotell så stängde jag ner den. Sen dess har jag haft detta domänen i kanske 3 år så det har inte alltid blivit böcker men det kommer mer om det. Kommer alltid lägga upp ett omdömme om boken här. :love:

10. Läser du någon annan bokblogg/bokbloggar?
Näe men kommer väl när jag hittar någon intressant blogg. MEn hoppningsvis ska min vän oxå börja lägga upp böcker hon läst på sin blogg då kommer jag följa hennes.

11. Inspireras du att skria egna berättelser när du läser böcker?
Nej faktist inte. Har inte sånt intresse för mig räcker det att läsa en bok :D

12. Hur lång tid tar det för dig att läsa ut en bok?
Olika jag försöker läsa ut en tegelsten på 10 dagar om jag lånat på biblioteket men jag försöker ändå hålla mig på 14 dagar för en bok men ibland när jag har för ont i händerna att handarbeta så blir det bara läsa. Så då hinner jag läsa ut en bok på 2 dagar. Då man inte jobbar så har man rätt mycket tid till att läsa .

13. Lyssnar du på musik när du läser?
Ja det har jag fast väldigt svagt för jag kan inte sitta hemma och ha helt tyst omkring mig. Det måste finnas någon form av ljud. Då katterna oftast sover så har jag inte deras jamande lekande eller springandes så får man ta fram lite musik så länge.

14. Brukar du lyssna på ljudböcker?
Jag gjorde det förr. Men jag svävar bort i en annan fantasi vid ljudböcker. Så det måste vara riktiga böcker för att man får en bra livsnjutare lycka då. Ljudböcker är inte samma sak oftast irriterar man på uppläsaren.

15. Vilken bok läser du just nu och vad tycker du om den?
Just nu läser jag Trilogin :love:
Divergent av Veronica Roth just börjat med den är väldigt svår att släppa ifrån sig.

Jag skickar vidare dessa frågor till Tess Och Cissi

Skriv gärna en kommentar :)

:uttrakad: :utropstecken: :upprord: :upponer: :tyst: :tunga: :sur: :smilie: :sjuk: :ooh: :nere: :love: :lookup: :lookright: :lookleft: :ledsen: :jasp: :irriterad: :ho: :hmmz: :hmm: :hmm2: :hjarta: :hehe: :glad: :frågetecken: :forvirrad: :doh: :dod: :djavul: :cool: :blush: :blink: :bla: :arg:

XHTML: Du kan använda dessa kommandon: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>